Точки за внимание при инсталирањето на вентилите

1. При инсталирање навентил, потребно е да се исчистат внатрешниот дел и површината за заптивање, да се провери дали завртките за поврзување се рамномерно затегнати и да се провери дали амбалажата е набиена.

2. Навентилтреба да се затвори кога се инсталира.

3. Голема големинапортен вентили пневматскиконтролен вентилтреба да се инсталира вертикално, за да се избегне истекување поради големата тежина на јадрото на вентилот навалено на едната страна.

4.Постои збир на точни стандарди за процесот на инсталација.

5.Вентилитреба да се инсталира во дозволената работна положба.И позицијата за инсталација, исто така, треба да биде погодна за одржување и работа.

6.Инсталирањето настоп вентилтреба да ја направи насоката на проток на медиумот конзистентна со стрелката означена на телото на вентилот.

7.При затегнување на завртката, навентилтреба да биде во малку отворена состојба, за да не се скрши површината за заптивање на горниот дел на вентилот

8. Ниската температуравентилтреба да направи тест во ладна состојба и потребно е да биде флексибилен без заглавување.

9. На крајот на краиштатавентилисе инсталирани на место, треба повторно да се отворат и затворат и се квалификувани доколку се флексибилни и без заглавување.

10.Кога новиотвентилсе користи, пакувањето не треба да се притиска премногу цврсто, за да се избегне преголем притисок врз стеблото на вентилот, забрзано абење и тешкотии при отворање и затворање.

11.Предвентилинсталација, потребно е да се потврди дека вентилот ги исполнува дизајнерските барања и релевантните стандарди.

12.Пред да го инсталиратевентил, внатрешната страна на цевководот треба да се исчисти за да се отстранат нечистотиите како што се железните гребени, за да се спречи вклучување на туѓи материи во седиштето за заптивање на вентилот.

13.При инсталирање навентил, потврдете дали насоката на средното проток, формата за инсталација и положбата на рачното тркало ги исполнуваат барањата.

Точки за внимание при инсталирањето на вентилите


Време на објавување: 28.06.2021